Tijden Heilige Missen H. Hartkerk op zondag

Vandaag (donderdag 28 mei) werd bekend dat in de St. Jan in den Bosch op zondag twee Eucharistievieringen zullen zijn waarvan de tweede viering als aanvangstijd heeft 12.00 uur.
Formeel begint om 12.00 uur het tweede dagdeel.
Ik heb gekeken naar onze situatie. We hadden het plan om twee Eucharistievieringen op zondag te houden. 11.00 uur en bij voldoende belangstelling in de middag om 17.00 uur.
De viering in de late namiddag stuit bij velen op moeilijkheden.
De bedoeling van de voorschriften is duidelijk. Er moet tussen de vieringen voldoende tijd zijn om het kerkgebouw te luchten en indien nodig te reinigen.
Na ruggenspraak met enkele bestuursleden hebben we besloten dat tussen de H. Mis van 09.00 uur (afgelopen meestal om 09.35 uur) en de H. Mis van 11.00 uur voldoende ruimte is om aan de voorschriften te voldoen.

Bij goed weer blijven de grote deuren van de kerk tijdens de vieringen open. In elk geval zullen na de vieringen de deuren open staan zodat het gebouw goed gelucht wordt.

Vanaf het weekend 6 en 7 juni zijn de tijden van de H.H. Missen in de H. Hartkerk als volgt;
Zaterdag 17.00 uur
Zondag 09.00 uur
Zondag 11.00 uur.
De tijden van de andere kerken blijven de gewone tijden.

Gedurende de maand juni kunnen dertig gelovigen zich aanmelden voor iedere H. Mis op de wijze zoals eerder aangegeven is.
Als u gezondheidsklachten hebt wordt u gevraagd om niet naar de kerk te komen.

Pastoor Martien Mesch