Mededeling Kerkbestuur

In eerdere berichten is aangegeven dat door de Bisschoppen wordt getracht te komen tot meer maatwerk voor de kerken in relatie tot het genoemde aantal van maximaal 30 personen per viering. In de afgelopen week is daartoe weer overleg gevoerd met de rijksoverheid, maar heeft nog niet tot meer maatwerk geleid. Dat gesprek, zo blijkt, wordt ook de komende week voortgezet. Gisteren(15/10) is door ons kerkbestuur ook gesproken over dit dringende advies.

Door het bestuur is besloten, om redenen van gezondheid en onze bijdrage daaraan, het aantal kerkgangers per viering in de kerken van de parochie H. Edith Stein op maximaal 30 te stellen. Dat zal in een aantal situaties niet leiden tot een verschil met de huidige praktijk. Maar om alles te voorkomen is door het kerkbestuur ook besloten tot een vorm van naleving/controle op het aantal. Vervolgens is bepaald om, wanneer het aantal van 30 wordt bereikt (bedienaren en “personeel“ uitgezonderd) de toegangsdeur(en) te sluiten.

Samenvatting: geen digitale aanmelding, waar mogelijk H. Mis via streaming of lokale omroep volgen, bij bereiken van het aantal van 30 gelovigen bij een viering (exclusief bedienaren) worden toegangsdeur(en) kerk gesloten, mondkapje dragen, zang alleen door cantor of enkele zangers, geen samenzang.