Bijeenkomsten vrijwilligers catechesewerkgroepen

In het najaar van 2022 en in de winter van 2023 zijn er vier bijeenkomsten geweest waar alle vrijwilligers van de catechesewerkgroepen in onze parochie voor uitgenodigd waren. De eerste keer was dat een gezellige kennismaking of hernieuwde ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje en met een lezing over kerkkunst. De andere keren kwamen we met enkelen bij elkaar om banden van de diverse werkgroepen aan te halen. Het doel was om elkaar te ontmoeten en te ontdekken wat de andere werkgroepen doen en te zien of er op enig vlak samenwerking wenselijk en mogelijk is. We werken tenslotte veel met dezelfde parochianen alleen in andere stadia van het leven. Wist u dat er in onze parochie 23 mensen betrokken zijn bij een of andere vorm van catechese? Er is een werkgroep voor het huwelijk, de doop, kinderwoorddienst, Goede Herder catechese, eerste communie, vormsel en voor tieners/jongeren.

U mist wellicht catechese voor volwassenen, niet gebonden aan een sacrament.
Dat is een van de dingen die uit de bijeenkomsten naar voren kwam: de vraag naar catechese voor parochianen.
In het verleden zijn er meerdere catecheseprojecten geweest in de verschillende kerken van onze parochie zoals de Volwassenencatechese in de Paulus en St. Janskerk.
Om aan de eventuele vraag naar catechese voor deze doelgroep te voldoen is op 19 april in Emmaus in Helvoirt de Alpha cursus gestart voor mensen die zoekende zijn en die op een laagdrempelige manier het katholieke geloof (opnieuw) willen leren kennen.

In onze parochie hopen we in de toekomst diverse catecheseprojecten aan te kunnen bieden. Houdt u daarvoor de website, de mededelingen in de kerk en de Kerkbode in de gaten!

Anneke van Hoek, catechist