Taizéviering in Helvoirt met thema 'Licht'

Zaterdag 13 april 2024
Thema ‘Licht’

Iets wat zo vanzelfsprekend is, maar wanneer je het mist, mis je al bijna alles. Licht maakt het onderscheid dat je waar kan nemen, kleuren kan zien, je kan onderscheiden. Zelfs het kleinste lichtpunt is zichtbaar in de diepste duisternis. Een lichtpunt zorgt ook voor hoop in moeilijke tijden en - of het nu kaarslicht is of een open haard - licht zorgt voor warmte. 

Over licht kan zoveel worden gezegd. Je geeft het licht aan elkaar door bij het aansteken van een kaars en het doorgeven hiervan. Licht zie je ook in de ogen van iemand die je liefhebt. Kijk maar in die poppetjes van haar of zijn ogen. Je ontvangt licht van elkaar dat onveranderd blijft en uniek. Wanneer licht te fel is kan het je ook verblinden. Teveel van het goede verblindt je zicht op wat nodig is, of waar en voor wie jij nodig bent.

Met muziek willen we mede verlichten; vanaf het kleinste lichtpuntje van hoop tot aan de grootste zorgen die iemand kan hebben, dat er weer uitzicht komt Dit staat centraal in Taizévieringen waar we met elkaar vieren en op die wijze met elkaar ‘kerk’ zijn in de breedste zin van wat je met elkaar kan zijn.

Wij nodigen u graag uit voor de oecumenische Taizéviering, georganiseerd door:
‘Stichting Taizé Helvoirt’ in samenwerking met het Taizékoor ‘Lumen Cordium’ en ondersteund door instrumentalisten.
H. Nicolaaskerk, Kastanjelaan, Helvoirt
Aanvang 19.00 (inloop en inzingen vanaf 18.30).

Entree gratis.
Na de viering staat achter in de kerk een mandje voor uw vrijwillige gift.
Voor meer informatie: www.taizehelvoirt.nl
Stichting Taizé Helvoirt