Dank voor bijdrage van Parochie Edith Stein aan AFAQ-project op Westelijke Jordaanoever

Op 8 april 2024 heeft de thesaurier van Stichting Steun Heilig Land een prachtige donatie van € 9.079 ontvangen van de RK parochie H. Edith Stein. Deze gulle gift is het resulgaat van de vastenactie 2024 onder de parochianen.

De voorzitter van de Commissie Caritas, M. Boeser, heeft in een brief aan pastoor Martien Mesch dank uitgesproken voor deze genereuze bijdrage. Het geld zal worden gebruikt voor het AFAQ-project, dat jonge christenen op de Westelijke Jordaanoever omschoolt, waardoor zij betere kansen krijgen op de arbeidsmarkt of als startende ondernemer.

Deze steun draagt direct bij aan de zelfredzaamheid van de jongeren en hun families, vooral in een tijd van oorlog en onrust in de regio. Namens de Commissie Caritas, de Kapittelraad en de christenen in het Heilig Land, wordt de parochie H. Edith Stein en haar parochianen hartelijk bedankt voor hun waardevolle bijdrage die het verschil zal maken in het leven van velen.

Hierbij link naar dankbrief van Commissie Caritas >>>


Toelichting AFAQ-project:
De Vastenactie in onze parochie steunt christenen op de Westelijke Jordaanoever die dagelijks de Israëlische grens moeten passeren om te werken en studeren in Jeruzalem. Door de oorlog is dit niet meer mogelijk, waardoor zij hun werk en studie verliezen. 

Het doel van het AFAQ-project (= een project voor jong ondernemerschap in Palestina) is om deze mensen te helpen zich te ontwikkelen of om te scholen, zodat ze een leefbaar bestaan kunnen opbouwen in hun eigen omgeving. 
De opbrengst van de Vastenactie is volledig bestemd voor dit project.