Advents- en Kerstactie 2020

Zomer heeft plaats gemaakt voor herfst, tijd om weer aan onze actie rondom advent en kerst te denken. Ondanks het feit dat corona ons dagelijkse leven bijna tot stilstand heeft gebracht, kijken we toch vooruit. Naar kerst bijvoorbeeld, het hoogtepunt van ons kerkelijk leven. We denken na hoe zinvol we dit feest kunnen vieren. Eén van de manieren is om aan de armen en de kwetsbaren te denken dichtbij en veraf. In onze parochie hebben we de laatste 4 jaren de kans om dat te doen via onze advent- en kerstactie voor India. Onze financiële steun gaat vooral naar het bisdom Ootacamund, waar pastoor James Joseph vandaan komt.  

In 2019 konden wij door onze actie 20.000 euro sturen naar het bisdom Ootacamund. Bisschop Amalraj heeft ons hiervoor bedankt en ons inmiddels laten weten dat hij door dat bedrag veel mensen en families van zijn bisdom heeft kunnen helpen. Het gaat voornamelijk om studiehulp, ondersteuning bij het bouwen van huizen, het verbeteren van de leefomstandigheden van een opvangcentrum en het uitdelen van heel veel voedselpakketten voor mensen die door covid-19 werkloos zijn geworden.
 
 

De economische crisis door corona zal nog erger worden, vooral voor landen als India. Bisschop Amalraj roept ons weer dit jaar op hem te steunen in zijn strijd tegen armoede. Wij hopen dat wij met onze parochiegemeenschap dit jaar weer het verschil kunnen maken in het leven voor de mensen in het bisdom Ootacamund.