Advents- en Kerstactie 2020 - H. Edith Stein parochie - Vught – Cromvoirt - Helvoirt

Corona zette de afgelopen maanden de wereld op zijn kop. Voor veel mensen is het een moeilijke periode. India is een van de zwaarst getroffen landen van de wereld.
Door de Advents- en Kerstactie in onze parochie kunnen wij het verschil maken in het leven van hen die heel kwetsbaar zijn, met name in het bisdom Ootacamund. Dit is het bisdom van onze Pastoor James. In de afgelopen jaren hebben we veel kunnen betekenen voor een aantal arme gezinnen. Ze zijn echt dankbaar en blij met de steun die ze mochten krijgen.
Dit jaar richten wij ons op de volgende doelen: 
  • Steun bij het volgen van een opleiding
    Omdat er geen financiële steun wordt geboden door de overheid, moeten de ouders zelf de opleiding van hun kinderen betalen. Maar veel ouders hebben dat geld niet, omdat zij vaak dagloners zijn. Wat zij verdienen is net voldoende voor eten en kleding voor het gezin. Dus hulp om een opleiding te kunnen volgen, is voor meeste arme gezinnen van levensbelang. 
  • Steun om de werkgelegenheid te bevorderen 
    De coronapandemie heeft grote impact in het leven van de meeste mensen. Veel bedrijven en mogelijke plaatsen waar mensen normaliter konden werken, zijn gesloten. Door onze actie kunnen we mensen helpen om zelf een kleine onderneming te starten. 
  • Steun voor basisvoorzieningen voor arme gezinnen 
    In deze tijd van crisis geeft het bisdom hulp voor veel gezinnen door het regelmatig verstrekken van voedselpakketten en andere basisvoorzieningen van arme gezinnen. 

Wederom kunt U dit jaar uw bijdrage deponeren in de collectebus achter in de kerk. U kunt ook uw verbondenheid met het bisdom Ootacamund uiten door middel van een storting op rekeningnummer NL57RABO 0155 403 893 t.n.v. parochie Edith Stein te Vught onder vermelding van Advents- en Kerstactie.