Vastenactie 2023: noodhulp om voedsel voor verzorgingshuis

Zr. Hildegard
samen met Diana op de foto
In Beit Emmaus, niet ver van Bethlehem, ligt het Salvatorian Sisters Nursing Home, een verzorgingshuis met een capaciteit van 40 bedden.
Hier zetten Zuster Hildegard en haar staf zich iedere dag in om liefdevolle zorg te geven aan oude dames die veelal kampen met (zware) gezondheidsproblemen.

Met name voor het voedsel hebben de Salvatorian Sisters een verzoek om noodhulp gedaan. Met € 10.000 kunnen we hen ongeveer 4 maanden verder helpen.

Gaarne ontvangen we uw donatie op:

IBAN NL 57 RABO 0155 403 893
t.n.v. parochie H. Edith Stein Vught
o.v.v. Vastenactie 2023

Met dank namens de commissie Caritas en de zieken in het Heilige Land.
_______

Idyllische plek?; schijn bedriegt
Ogenschijnlijk ligt het huis op een idyllische plek, een heuvel omgeven door een prachtige tuin. Maar die schijn bedriegt. In Beit Emmaus wonen ongeveer 40.000 Palestijnen. In de afgelopen twee jaar is de plaats door de Israëlische politiek van nederzettingen meer en meer geïsoleerd geraakt. Omgeven door hoge betonnen muren, kun je er nog maar op één manier komen: door een naargeestige tunnelbak van een kilometer lang met een checkpoint dat dikwijls urenlang door soldaten wordt afgesloten. Spanningen lopen hoog op en dichtbij het tehuis zijn gewelddadigheden aan de orde van de dag.

Deze situatie drukt zwaar op het tehuis en haar bewoners. Vroeger ontvingen de zusters veel bezoekers; pelgrims die het tehuis en de tuin wilden zien. Dat was een belangrijke inkomstenbron. Nu waagt bijna niemand zich nog aan de tocht; je weet nooit zeker of de terugweg open is. En de Palestijnse overheid draagt niet of nauwelijks bij in de kosten van het huis.

Hoge voedselprijzen zijn een extra beproeving
Bovenop deze toch al moeilijke situatie zijn de gevolgen van de inflatie een extra beproeving voor zuster Hildegard en haar staf. Kosten om het huis voldoende warm te houden, lopen enorm op.
Voedsel, waaronder zelfs basisbehoeften als melk en rijst zijn niet of nauwelijks betaalbaar en er dreigt voor de zusters een situatie dat zij daadwerkelijk geen geld meer hebben om nog in voldoende eten te kunnen voorzien. Met name voor het voedsel hebben ze een verzoek om noodhulp gedaan.
Zuster Hildegard en haar staf geven liefdevolle zorg. Zij hebben onze steun heel hard nodig. Met € 10.000 kunnen we hen ongeveer 4 maanden verder helpen. Doet u mee en helpt u hen?