Vormsel 2024

Op het moment van publicatie van de laatste Kerkbode (nr. 106) zijn de Vormelingen halverwege hun Vormselvoorbereiding. De bijeenkomsten zijn mooie avonden waarop iedereen met veel aandacht bezig is met de vragen en opdrachten uit het werkboek. 

Er zijn twee nieuwe enthousiaste jongeren bijgekomen, waardoor de groep nu bestaat uit 14 jongens en meisjes. Tijdens de bijeenkomsten hebben ze gesproken over de vraag "Wie ben ik, van buiten en van binnen" en zijn ze op weg naar de vraag "Wie wil ik zijn en wie helpt me daarbij". De groei naar zelfstandigheid is belangrijk voor deze jongeren van 11 à 12 jaar. Het geloof in Jezus en de kracht van de Heilige Geest zijn belangrijke steunpunten voor hen. De voorbereiding gebeurt op een serieuze maar ook plezierige manier, met film, spel, ontmoeting en gezelligheid. 

Op 25 mei zullen ze het Sacrament van het Vormsel ontvangen. Voor die tijd hebben ze nog een aantal drukke activiteiten gepland, waaronder verschillende bijeenkomsten, de Chrismamis, de Kruisweg en een Power of Fire-bijeenkomst. In mei zullen ze de laatste voorbereidingsavond hebben en de Vormselviering oefenen.

Zie verder: >>>