Welkom aan catechist Anneke van Hoek-Engelen

Bisschop Mgr. de Korte heeft een brief gestuurd aan Anneke van Hoek om haar te feliciteren met haar nieuwe rol als catechist in de parochie H. Edith Stein te Vught. Vanaf 21 januari 2024 zal zij deel uitmaken van het pastorale team van de parochie en verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van alle catechetische activiteiten. Haar zending als catechist heeft op 21 januari plaatsgevonden in de kapel van het St. Janscentrum te Den Bosch. De zending geldt voor een periode van 4 jaar. Bisschop de Korte wenst haar succes in haar nieuwe rol en hoopt dat zij vruchtbaar missionair werk zal verrichten in samenwerking met het pastoraal team en onder leiding van pastoor Mesch.

De rol van catechist In de Rooms-katholieke kerk is vooral dienend en ondersteunend  bij het uitdragen van de geloofsleer. Het is geen gewijde dan wel officiële functie.

___________________

Hieronder de brief van onze Bisschop Mgr. de Korte aan Anneke van Hoek die al vele jaren haar goede diensten verleent aan onze geloofsgemeenschap met name bij de voorbereiding van de eerste H. Communie, en nu verantwoordelijkheid zal gaan dragen voor de coördinatie van alle catechetische activiteiten.

Brief Mgr. Gerard de Korte aan Anneke van Hoek-Engelen

"Geachte mevrouw van Hoek,

Ingevolge het verzoek van de zeereerwaarde heer M. Mesch verleen ik u met ingang van 21 januari 2024 de zending als catechist ten behoeve van de parochie H. Edith Stein te Vught.
Als zodanig zult u deel uitmaken van het pastorale team van de parochie. De zending geldt voor een periode van 4 jaar.
Uw officiële aanstelling als catechist zal ook in januari 2024 plaatsvinden.
Ik hoop dat u in de parochie Heilige Edith Stein onder leiding van pastoor Mesch en in goede samenwerking met de leden van het pastoraal team, vruchtbaar missionair werk zult kunnen verrichten in het kader van uw catechetische en pastorale activiteiten ten behoeve van de geloofsgemeenschap en haar gelovigen en vrijwilligers en dat Gods zegen op deze zending zal rusten.
Gaarne wens ik u in uw werkzaamheden als catechist en in uw persoonlijke leven alle succes toe.

In Christus verbonden,
Dr. Gerard de Korte
Bisschop van ‘s-Hertogenbosch"