Wat biedt de Edith Stein parochie voor de kinderen?

Kinderwoorddienst
Iedere zondag is er in de H. Hartkerk tijdens het eerste gedeelte van de Eucharistieviering van 9.00 uur en 11.00 uur voor alle kinderen tot en met 12 jaar kinderwoorddienst. Het evangelie wordt op kinderniveau verteld en er is een creatieve verwerking bij.

Informatie Eerste H. Communie 2022-2023
Ongeveer iedere twee weken komen de communicanten samen om zich, met hulp van de begeleiders van de communiewerkgroep, voor te bereiden op hun Eerste Heilige Communie. Thema’s voor de komende periode zijn: het geschenk van vriendschap, van de Bijbel, van de vergeving, van de vrede en van het leven.
In de Goede week zijn er veel activiteiten waar de kinderen aan mee doen, zie hieronder.
We vragen uw gebed voor de kinderen.
Voor vragen: Anneke van Hoek (06-3923 4930)

Palmpaasstokken maken in zaaltje van de H. Hartkerk
Op vrijdagmiddag 31 maart tussen half drie en half vijf zijn alle communicanten, en daarnaast ook andere kinderen uit de parochie, uitgenodigd om een Palmpaasstok te komen maken. Neem zelf een houten kruis mee van 70 bij 50 cm en 12 kleine paaseitjes (of 12 plastic paaseitjes). Voor ieder kind is er een zakje met spulletjes om de palmpaasstol te versieren.
De ouders of opa’s of oma’s helpen hun kind, het duurt ongeveer 30 min.

Palmzondag 2 april   11:00 uur
Voor aanvang van de viering verzamelen de kinderen met hun Palmpaasstok op het plein (bij goed weer). De Palmpaasstokken worden gezegend en in processie lopen we gezamenlijk de kerk in.

Goede Vrijdag 7 april   15:00 uur
Een bijeenkomst rondom het lijden en sterven van Jezus met bijdragen van communicanten en vormelingen. Gezinnen zijn speciaal uitgenodigd.

Misdienaars
Als misdienaar mag je tijdens de Eucharistieviering helpen met bijv. het klaarmaken van het altaar. Een hele speciale taak waar je als meisje en als jongen aan mee mag doen.
Contactpersoon: pastoor Mesch (tel. 073-656 1401)

Goede Herder catechese
Meer informatie Petra Tax
e-mail: taxlexmond@gmail.com

Website
Kijk regelmatig op de website van de parochie (www.parochieedithstein.nl) voor recent nieuws over de verschillende activiteiten.